marți, 8 aprilie 2008

MODERNIZARE

Traim vremuri noi chiar daca nu ne dam seam mereu de aceasta. In Bucuresti caruta sau caleasca au devenit mijloace de rudimentare si din acesata cauza oricat de mult am iubi animalele acestea zvelte foarete putini le mai cresc pentru a efectua transport cu ele, cu toate ca de multe ori transpoirtul balegos este mult mai rapid si mai ieftin decat transportul modern. Cei mai multi din noi isi amintesc cat de mare era opozitia noastra la inceputul constructiei metroului din Bucuresti si iata ca astazi o zi de blocare a metroului este o adevarata catastrofa. Mergem la metrou si apoi cu metroul intr-un mod natural. In urama cu vreo 20-30 ani cand aparea SOCUL VIITORULUI se prevedea ca o parte din oameni vor face naveta zilnica cu avionul sau elicopterul. Momentan in Romania nu se poate vorbi de aceasta "normalitate" si ca poate nici in viitorul apropiat dar in alte zone ale globului modelul de viata este normal.
Pe unuii din noi saltul este insa prea mare. Au sarit unii de la Dacia 1300 la PASSAT sau la AUDI. Din acest momen ei nu mai sunt egali cu ceilalti. Nu mai opresc la intersectii, nu mai respecta culoarea semaforului, nu mai pot sta in urma altor masini chiar daca altfel nu se poate. Chiar si cei care au trecut la "modernul" LOGAN nu m ai respecta ordinea. La noi modernizare inseamna lipsa de respect, inganfare, aroganta si chiar dezumanizare.
Modernizarea a adus lipsa de curatenie, desertizare,dezordine dar si viata in afara obiceiurilor statornicite dea lungul anilor.

Niciun comentariu: